Jules

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lina

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

donderdag 13 maart 2008

Sittard

Lina heeft haar eerste nacht en dag in het ziekenhuis van Sittard goed doorgebracht. Waarschijnlijk zullen papa en mama meer moeten wennen aan de nieuwe omgeving dan zij. Er zijn verschillen in aanpak en routines. Zo wordt er anders gekangoeroed. In Maastricht vond men een uurtje samen liggen de minimale tijd, in Sittard gebeurt dat doorgaans niet langer dan een half uur. De voedingen gaan niet in porties maar worden in één keer toegediend (dat was even schrikken de eerste keer). En zo zijn er nog wel meer dingen die in detail anders zijn. In grote lijnen is alles echter hetzelfde en de zorg is er net zo betrokken als in het AZM. Wat voor ons het meeste opvalt is de rust. Geen alarmpjes, gedempt licht en maar een paar kindjes op de kamer, en dat is wel zo ontspannen. Mama heeft vanavond een flesje gegeven dat in een paar minuten verorberd werd en Lina heeft lekker bij haar op de buik gelegen. Lina is mooi stabiel en woog vandaag 1695 gram, precies 1 kilo zwaarder dan bij de geboorte. (Even ter vergelijking: het nieuwe baby-nijlpaardje in Gaia-park kwam in 4 dagen tijd 2 kilo bij, ha,ha)

Het bezoekuur is trouwens ook anders; van 11.00 tot 20.00 uur, alleen samen met ouders. Per keer kunnen 2 mensen mee naar binnen en voor maximaal 5 minuten. Dat lijkt kort, maar is meestal wel voldoende. Als je wil komen kijken, bel dan even om iets af te spreken.


2 opmerkingen:

Sandy Kock-Coumans zei

Hee lieve Lina,

Wat fijn dat je ondanks de veranderingen toch mooi stabiel blijft en lekker groeit! Wat fijn dat je ook weer aan het flesje gedronken hebt!
En tja die andere veranderingen, da's inderdaad meer wennen voor ouders (we weten er alles van) dan voor jou kleine meid!

Liefs en ga zo door!

Sandy

Anoniem zei

Hoihoi,

wat is Lina al goed gegroeid!! Ik heb jullie een tijdje niet kunnen volgen en was blij verrast te zien dat ze zo goed uitziet en groeit.
Lina ga zo door, laat je ook in Sittard maar goed verzorgen en laat je lekker door papa en mama vertroetelen!!
Hopelijk tot gauw een keer.

groetjes
Marie-Louise, Emiel en Luc.