Jules

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lina

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

zondag 13 januari 2008

Beetje vroeg!

Totaal onverwacht en nog helemaal niet gepland, is gisteren om 13.08 Lina geboren. Op dat moment stond zij trouwens alleen nog bekend als "Dochter Otermans", want een naam hadden we nog niet bedacht. Wie had dan ook verwacht dat deze kleine meid zich al na 27 weken en 5 dagen zou aandienen!?

Wat is er gebeurd:

Op dinsdagmorgen is Ariane naar de dokter gegaan omdat ze zich niet lekker voelde. Ze had hoofdpijn en omdat ze al enige tijd verkouden was met een flink verstopte neus dacht ze aan voorhoofdsholte-ontsteking. De huisarts begon zijn onderzoek met het meten van de bloeddruk en die bleek flink te hoog. Daarom stuurde hij Ariane door naar het ziekenhuis in Sittard voor bloedonderzoek. Al gauw was duidelijk dat er sprake was van zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie). Een opname was noodzakelijk en gezien de lengte van de zwangerschap was een verhuizing naar het AZM noodzakelijk. Van het ene op het andere moment verandert dan je leven. De geboorte van je kindje is geen vanzelfsprekendheid meer en plots zijn er allerlei onzekerheden en zorgen over de gezondheid van Ariane en het kindje in de buik.

Het lukt om in de eerste dagen de bloeddruk naar een acceptabel peil te brengen en als Jules vrijdag op bezoek komt, zijn we hoopvol voor een paar weken zwangerschap in het ziekenhuis. Maar op zaterdag verandert alles. De hartslag van het kindje wordt onregelmatig en een bevalling is onvermijdelijk.

Er zal een keizersnede plaatsvinden. De operatie wordt om ongeveer 12.45 uur ingezet en om 13.08 is de bevalling al achter de rug. Ons kindje wordt onderzocht en naar de couveuseafdeling gebracht.

Het begin van een onzekere maar hoopvolle periode!

6 opmerkingen:

katja zei

Hallo Lina,
Leuk dat je er bent! Je bent wel wat vroeg maar ik ben toch hartstikke blij dat je er bent. Kunnen we strakjes samen lekker spelen, ik weet al een heleboel dus dat kun je allemaal van mij afkijken! Veel groetjes van Katja

Paul zei

Gefeliciteerd !!!
Inderdaad wat vroeg, maar hoe eerder je er bent hoe sneller je eraan kan beginnen toch :D Heel veel succes in deze overgroeide speeltuin, we zullen er allemaal voor je zijn.

Groetjes Paul

Tessa, Yara en Nolan zei

Lieve Lina,

Nog zo klein en zo kwetsbaar maar ook al zo sterk en zo'n vechtstertje, gewoon een kanjer!
Hartstikke leuk dat we je ontwikkeling nu op de voet kunnen volgen. Lieve meid, ga zo door,
veel liefs,
Chantal, Theo en Tessa

Anoniem zei

Mag ik zeggen dat deze kleine meid wel erg veel LEFF heeft om zo vroeg al te komen kijken?
Peter, zet een klein keyboardje in haar couveuze, met een beetje geluk speelt ze op haar 1ste verjaardag al de sterren van de hemel.
Proficiat en héél véél sterkte de komende 10 weken.

Nico & Maureen

Sandy Kock-Coumans zei

Hallo lieve Peter en gezin,

Proficiat met jullie kleine, sterke en dappere meid!
Wat een zware tijd gaan jullie tegemoet! Net als wij destijds! Onze Lynn is met 28 weken geboren! Ze is nu 3 jaar en 2 maanden!

Groetjes, Robin, Sandy (van De Kring, zus van Dave) en Lynn
http://familiekock.spaces.live.com/

Anoniem zei

Hallo Ariane en Peter,

Veel geluk met jullie nieuwste telg aan jullie stamboom. Dat er nog veel mogen volgen. Veel sterkte en succes in de komende weken.