Jules

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lina

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

donderdag 24 januari 2008

De naam Lina

Vandaag even een berichtje voordat op bezoek gaan in het ziekenhuis. We hebben veel leuke reacties gekregen op de naam van onze dochter: Lina. Zoals al eerder gemeld hadden we op het moment dat Lina geboren werd nog geen naam bedacht. Wel waren we begonnen met verzamelen en eigenlijk hadden mama en papa allebei een naam die ze wel mooi vonden. Mama had "Lisa" uitgekozen en papa "Lena". Op een gegeven moment kwam mama op het idee om deze twee namen met elkaar te combineren zodat het Lina zou worden. Papa was het er meteen mee eens. We wisten niet dat het een gangbare naam was (we hadden hem allebei nog niet eerder gehoord) laat staan dat we wisten waar hij vandaan kwam en wat hij betekende. Dat hebben we even opgezocht: Lina komt uit het Grieks en betekent in die taal "licht". In het Zweeds betekent het "de machtige". En in het Italiaans voegen ze "lina" vaak toe aan een bestaande naam om het extra mooi te maken zoals bij Paulina of Carolina. Blijkbaar is de naam vooral in de Verenigde Staten populair. En nu ook bij ons, dus! We ontdekten trouwens ook dat "Lina" terugkomt in de beide doopnamen die ze heeft gekregen: Josephina en Elisabeth. Die doopnamen komen weer van de twee oma's. Allemaal toevallig, maar wel heel mooi!

4 opmerkingen:

Sandy Kock-Coumans zei

Lieve Lina,

Ook wij vinden je naam prachtig!! En al helemaal mooi hoe papa en mama de naam bedacht hebben! Bij zo'n meisje hoort ook een mooie naam!

Dikke knuffel van Sandy

Sandy Kock-Coumans zei

Peter, zou je me de sites eens willen mailen waar je de betekenissen gevonden hebt? Kan ik dat voor onze Lynn ook eens opzoeken! Altijd leuk!

Groetjes Sandy

Anoniem zei

Hoi Peter en Ariane,

Originele vonds, dae naam en ouch nog zoa'ne sjoane....wurd later vas Prinses Lina 1e...
Maud vungk dat geer de site sjoan "gepimp" hubt, zie is ouch helemaol into pink.
Fein dat 't good geit mit de borstvoeding veur Lina, dat haet ze noe 't helste neudig, gank zoa door LINA doe kumps d'r waal....

Groetjes van de euverbure

Cécile, Ben, Joep en Maud

Denise zei

Eén van onze dochters heet ook Lina. Het is ook een Marokkaanse / Arabische naam en is in Nederland ook populair. Wordt ongeveer 200 x per jaar gegeven.
http://babybytes.nl/namen/meisjes/Lina

Groetjes Denise