Jules

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lina

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

vrijdag 1 februari 2008

Infant flow

De ademhaling van Lina wordt ondersteund met zogenaamde infant flow. Daarom heeft Lina een kapje over haar neus waardoor constant lucht geblazen wordt. De longen blijven op deze manier open waardoor Lina niet steeds de eerste zware inspanning moet doen om ze open te blazen. Je kunt het vergelijken met een ballon. Als je die opblaast is het eerste stukje het moeilijkst en gaat het daarna makkelijker. Dat eerste stukje wordt nu verzorgd door de infant flow. Het kapje op de neus wordt regelmatig verwisseld. Hierbij wordt de neus zoveel mogelijk ontlast door afwisselend kapjes te gebruiken die op en in de neus zitten. Vandaag werd zo'n kapje verwisseld. Dat is geen kwestie van ene kapje eraf-andere kapje erop. Het zittende kapje moet voorzichtig worden losgekoppeld, het mutsje moet af (met alle bevestigingsbandjes) en daarna moet het nieuwe kapje zorgvuldig aan het mutsje worden bevestigd en vervolgens samen op het hoofdje worden gezet. Tijdens dit verwisselen ademt Lina even helemaal alleen. Om haar niet teveel te belasten wordt tijdens de kapjesruil steeds even gepauzeerd waarbij het kapje even los op de neus wordt gehouden. Lina kan dan heel even ondertsteund worden waarna de werkzaamheden weer worden hervat. Al met al een klusje van ruim 15 minuten waarbij papa vandaag mocht assisteren. Over de toestand van Lina is weinig nieuws en dat is op zich weer goed nieuws!


Jules is altijd erg geïnteresseerd in papa's bril. Natuurlijk mag hij die niet zomaar afpakken. Vandaag droeg papa een carnavalsbril die Jules wel even op mocht. Daar was hij erg enthousiast over!

1 opmerking:

Sandy Kock-Coumans zei

Hee lieve Lina, dat is dan zo te lezen inderdaad een heel karweitje zeg!!! Wat fijn dat jouw papa daar zo goed bij kan assisteren!

En daarna heb je heerljk kunnen uitrusten bij papa op de borst!

Liefs Sandy